Eveniment

Guvernul Japoniei aprobă un pachet de măsuri pentru stimularea economiei şi calmarea inflaţiei în valoare de peste 260 de miliarde de dolari

Guvernul Japoniei aprobă un pachet de măsuri pentru...

Autor: Petru Mazilu

28.10.2022, 12:05 61

Guvernul Japoniei a pregătit un pachet uriaş de măsuri pentru stimularea economiei afectate de multiplele crize internaţionale. 

Guvernul japonez a prezentat vineri un nou pachet de stimulare a economiei care presupune cheltuieli în valoare de 39.000 de miliarde de yeni (265 de miliarde de dolari), Reprezentanţii executivului susţin că măsurile vor duce la o creştere a produsului intern brut (PIB) cu aproximativ 4,6%.

Guvernul a mai anunţat că va alcătui un buget suplimentar în anul fiscal curent în valoare de 29,6 trilioane de yeni pentru a finanţa pachetul.

Reprezentanţii cabinetului au prezentat documentele care fundamentează pachetul de măsuri şi i-au îndemnat pe specialiştii de la Banca Japoniei să fie atenţi la impactul pe care mişcările de pe piaţa financiară l-ar putea avea asupra economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO