Eveniment

Guvernul negociază cu Bechtel un nou grafic la Autostrada Transilvania

Autor: Dinca Thomas

01.05.2011, 23:37 1101

Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Autostrăzi(CNADNR) au iniţiat negocieri cu Bechtel pentru a decide un nougrafic al lucrărilor la Autostrada Transilvania, cu noi termene cevor depăşi luna decembrie 2012, data limită luată în calcul până înprezent pentru finalizarea proiectului. Noul termen va fi stabilitla finalul negocierilor dintre părţi, audeclarat surse oficiale.Proiectul de construcţie a Autostrăzii Transilvania, pe traseulBraşov - Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu ovaloare de 2,2 miliarde de euro acordat companiei americaneBechtel.

Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, cândautorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate deguvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul definalizare a autostrăzii a fost prelungit cu un an, până îndecembrie 2012. Autostrada Transilvania este proiectată pe olungime totală de 415 kilometri, dar porţiunea construită până înprezent cu finanţarea statului, la aproape şapte ani de la lansareaproiectului, a depăşit cu puţin 10% din traseul total.
Ministrul transporturilor Anca Boagiu a declarat recent,într-un interviu pentru Ziarul Financiar în legătură cu AutostradaTransilvania, că nu există niciun ban pentru Bechtel, constructorulproiectului, cel puţin până în vară, la rectificarea bugetară,astfel că lucrările pentru tronsonul Suplacu de Barcău - Borş (zonade nord-vest a autostrăzii) nu pot fi demarate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO