Eveniment

Guvernul Orban a adoptat un OUG pentru descentralizarea managementului fondurilor UE la nivel regional

Guvernul Orban a adoptat un OUG pentru descentralizarea...

Autor: Teodor Bobei

05.02.2020, 01:34 160

Guvernul a adoptat, marţi, OUG care prevde descentralizarea managementului Fondurilor Europene structurale şi de investiţii, la nivel regional. Ministrul Marcel Boloş specifică faptul că autorităţile locale vor fi implicate în implementarea proiectelor de infrastructură de transport.

"Azi a fost adoptată OUG prin care Programul Operaţional Regional se descentralizează la nivelul regiunilor. Asta înseamnă pentru beneficiar, pentru autorităţile locale că nu mai trebuie să bată drumurile de Bucureşti pentru arpobarea proiectelor sau contractelor de finanţare ci această aprobare se va putea începând cu perioada de programare 2021-2027 se va putea lua la nivelul regiunilor, la nivelul agenţiilor de dezvoltare regionale, unde urmează să funcţioneze aceste autorităţi de management. Aşadar, veştile sunt bune pentru autorităţile locale şi sper să profite din plin atât de debirocratizare, această instituţională de care vor avea parte dar şi de implementarea unor proiecte de succes la nivelul regiunilor", a declarat Marcel Boloş, marţi, la finalul şedinţei de Guvern.

Boloş precizează că "începând de la momentul publicării în Monitorul Oficial al OUG. autorităţile locale vor putea fi implicate în procesul de implementare al proiectelor de infrastructură de transport"

"Sunt 13 ani de când autorităţile locale aşteaptă să se descentralizeze Programul Oepraţional Regional", a precizat Boloş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO