Eveniment

Guvernul Orban va decide în şedinţa de astăzi, miercuri, banii de tablete, cum se suspendă cursurile în caz de epidemiei şi plata părinţilor

Guvernul Orban va decide în şedinţa de astăzi,...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

19.08.2020, 17:53 51

Guvernul decide, miercuri, în şedinţă, asupra a trei acte normative importante, în contextul începerii noului an şcolar, între care plata zilelor libere pentru părinţii care stau acasă cu copiii lor, în cazul extinderii pandemiei.

„Practic putem avea decizia finală pe cele trei acte normative. Avem un proiect de lege privind deblocarea posturilor pentru personalul didactic şi nedidactic şi, de asemenea, stabilirea instituţiei de a decide suspendarea cursurilor în caz de extindere a epidemiei”, a spus vicepremierul Raluca Turcan la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, Turcan a precizat că Ordonanţa de la Ministerul Fondurilor Europene referitoare la decontarea achiziţiilor făcute de către autorităţile locale pentru tableta echipamente de protecţie şi containere este pe masa Guvernului.

Alocarea finală este stabilită la suma de 175 de milioane de euro, din care 100 de milioane de euro pentru 500.000 de tablete, 50 de milioane de euro pentru echipamentele de protecţie sanitară şi 25 de milioane de euro pentru containerele sanitare şi de suport educaţional.

De asemenea Ordonanţa pregătită de Ministerul Muncii privind plata zilelor libere pentru părinţii care stau acasă cu copiii până în 12 ani în cazul suspendării cursurilor este şi ea pe masa Guvernului, în şedinţa de miercuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO