Eveniment

Guvernul plafonează miercuri preţurile la lemnele de foc

Guvernul plafonează miercuri preţurile la lemnele de foc

Autor: Gabriel Pecheanu

05.10.2022, 11:33 256

Guvernul adoptă miercuri decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc. „Vom decide ca preţul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cuv, la 1500 de lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2000 de lei la peleţi”, anunţă premierul Nicolae Ciucă.

„O decizie aşteptată de milioane de români. Astăzi guvernul va adopta decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc. E odecizie aşteptată de peste 3 milioane de oameni. De fapt, sunt 3 milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc. În acest sens, vom decide ca preţul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cuv, la 1500 de lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2000 de lei la peleţi”, anunţă la începăutul şedinţei de guvern Nicolae Ciucă.

El precizează că preţurile includ TVA.

„E o măsură discutată. O aprobăm azi, astfel încât să avem un sistem de măsuri care să sprijine pe toţi românii să treacă cu bine iarna care vine”, încheie premierul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO