Eveniment

Guvernul PNL discută, în primă lectură, acordarea unor ajutoare de stat companiilor aeriene Tarom şi Blue Air, pe fondul pierderilor generate de pandemie

Guvernul PNL discută, în primă lectură, acordarea...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

31.07.2020, 17:35 130

Executivul discută, vineri, în primă lectură, proiectul ordonanţei de urgenţă referitoare la acordarea unor ajutoare de stat companiilor aeriene Tarom şi Blue Air pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei.

„Suntem pregătiţi pentru o primă lectură a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind instituirea cadrului legat pentru acordarea unor ajutoare de stat Societăţii Comerciale Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., respectiv Societăţii Comerciale Blue Air pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei Covid-19”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu.

Premierul Ludovic Orban a spus că trebuie făcută o prenotificare şi obţinut acordul Comisiei Europene, fiind vorba despre o schemă de ajutor de stat.

„Prenotificarea pleacă azi la Comisia Europeană”, a adăugat Scrioşteanu.

Transportatorul aerian Blue Air solicită guvernului să permită continuitatea activităţii Blue Air prin aprobarea în timp util a actului normativ privind garantarea de către stat a unui împrumut bancar de 300 milioane lei care să acopere pierderile companiei cauzate de pandemia de COVID-19.

„Garantarea de către stat reprezintă o condiţie esenţială pentru acoperirea, printr-un împrumut bancar, a pierderilor generate de situaţia de forţă majoră creată de pandemia de COVID-19 şi pentru succesul planului de redresare al Blue Air în condiţii de concordat preventiv.”, transmite Oana Petrescu, CEO Blue Air.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO