Eveniment

Guvernul promite FMI că reduce numărul de internări în spitale şi adaosul la medicamente

17.11.2010, 14:53 36

Guvernul intenţionează să scadă anul viitor numărul de internăriîn spitale cu 10% faţă de nivelul din acest an şi să reducă adaosulacceptat pentru medicamentele utilizate în tratarea cancerului,diabetului, HIV/SIDA, TBC, la maxim 1,5% pentru achiziţii cuamănuntul şi 4% pentru cumpărări en-gros.

Măsurile avute în vedere de Guvern pentru reducereacheltuielilor din sistemul de sănătate sunt incluse în scrisoareasuplimentară de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţionalla finalul misiunii din octombrie-noiembrie şi obţinută deMediafax.

Conform documentului, Guvernul intenţionează să limiteze anulviitor numărul de internări în spitale cu 10% raportat la niveluldin acest an, prin contracte anuale încheiate cu unităţilespitaliceşti, să elimine contractele obligatorii cu spitalele şi săîncheie înţelegeri doar cu anumite unităţi, pe baze de concurenţă,şi să limiteze marja de adaos comercial acceptată la achiziţiile demedicamente din programul naţional lista C2 la maxim 1,5% pentruachiziţii cu amănuntul şi la cel mult 4% pentru en-gros.

Din lista C2 fac parte medicamente utilizate în tratareacancerului, diabetului, HIV/SIDA, TBC. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO