Eveniment

Guvernul renunţă la metoda achiziţiilor directe. Raed Arafat: Nu sunt necesare în această fază

Guvernul renunţă la metoda achiziţiilor directe. Raed...

Autor: Gabriel Pecheanu

16.06.2020, 17:43 59

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a prezentat, marţi, după şedinţa de Guvern, motivele pentru care s-a propus prelungirea stării de alertă. El a precizat că nu se mai regăsesc propuneri privind achiziţii directe sau alte propuneri care nu sunt necesare în această fază.

„Există motive. După o analiză foarte amănunţită a situaţiei actuale, în pofida faptului că avem o curbă descendentă, există semne că situaţia poate oricând să se deterioreze şi să avem cel puţin focare serioase sau o situaţie mai grea dacă nu se respectă purtatul măştilor, distanţarea fizică, triajul la intrare în spaţii închise, purtatul măştilor în transportul în comun. Am văzut creşteri care au depăşit 300 de cazuri la 24 de ore. (...) În cadrul prelungirii stării de alertă nu se mai regăsesc propuneri privind achiziţii directe sau alte propuneri care nu sunt necesare în această fază”, a declarat Raed Arafat.

El a spus că unul dintre motivele pentru care trebuie prelungită starea de alertă îl reprezintă analiza făcută cu INSP şi CNSU în privinţa necesităţii conducerii şi comenzii unice pentru luarea unor măsuri rapide.

„Există o creştere a numărului pacienţilor la ATI, există focare în instituţii medicale. INSP, cu aprobarea CNSU, vor emite periodic lista ţărilor cu care urmează reluarea sau întreruperea zborurilor”, a mai spus Arafat.

Una dintre condiţiile puse de PSD pentru a vota hotărârea în Parlament este renunţarea la achiziţiile directe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO