Eveniment

Guvernul se pregăteşte să dea afara oameni: Executivul discută despre înjumătăţirea numărului de posturi ale Comisiei de Strategie şi Prognoză

Guvernul se pregăteşte să dea afara oameni: Executivul...

Autor: Dorin Oancea

31.07.2020, 14:02 333

Guvernul va discuta în şedinţa de vineri un proiect de hotărâre care prevede reducerea numărului de posturi din Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză de la 235 la 114, conform proiectului de HG.

„Menţionăm că posturile care se reduc sunt posturi vacante, deci neocupate şi care nu generează efecte juridice şi financiare”, arată documentul.

Expunerea de motive arată că în ultimii 2 ani, „prin reglementări succesive şi în dezacord cu principiile organizării administraţiei publice centrale”, Comisia Naţională de Strategie şi Pronoză a dobândit competenţe care nu au legătură cu activitatea sa, precum administrarea schemelor de ajutor de stat, finanţator pentru autorităţile administraţiei publice locale din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, unitate centrală de fundamentare şi atribuire a proiectelor strategice de investiţii realizate între sectorul public şi unul sau mai mulţi parteneri privaţi.

Pentru corectarea situaţiei, Guvernul o modificat actele normative care au adus atribuţii noi Comisiei Naţionale de Strategie şi Pronoză.

Ca efect al noilor modificări în ceea ce priveşte obiectivele, funcţiile şi atribuţiile Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză şi, ţinând cont de concluziile unei evaluări organizaţionale care a fost realizată în cadrul acestei autorităţi publice, se propune reducerea numărului de posturi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO