Eveniment

Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea bugetului asigurărilor sociale pe 2020

Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea bugetului...

Autor: Elena Crangasu

23.12.2019, 20:30 278

Ludovic Orban a anunţat, în plenul reunit al Parlamentului, că Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor. Premierul a precizat că un amendament aprobat prevede creşterea de la 1% la 1,1% a comisionului de transmiterea prin intermediul Poştei Române.

„Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat a ţinut cont de Legea pensiilor aflate în vigoare, iar în proiectul de lege pe care l-am prezentat Parlamentului, am asigurat sumele necesare pentru creşterea pensiilor prevăzută în Legea pensiilor. Este lucrul cel mai improtant cuprins. Dintre amendamentele formulate, am aprobat un amendament care prevede comisionul care fusese iniţial de 1%, de transmitere prin intermediul Poştei Române, de 1% la 1,1%”a afirmat premierul Ludovic Orban, în plenul reunit de luni al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Violeta Alexandru a anunţat, luni, că plăţile sociale sunt în totalitate efectutate pe carduri, precizând că sunt probleme cu plata în teritoriu, din cauza capacităţii limitate a Poştei Române. Orban a subliniat că dacă Poşta doreşte aprobarea unui amendament la buget, trebuie să livreze „la termen”.

De asemenea, premierul i-a solicitata ministrului Transporturilor Lucian Bode să se asigure că Poşta Română finalizează acţiunea de distribuire a plăţilor sociale.

Guvernul a aprobat, luni, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotârât să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv pe bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi modificările la OUG 114.

La momentul transmiterii acestei ştiri, Plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului se află în şedinţă comună, pentru ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO