Guvernul şi-a refăcut calculele bugetare pe noua previziune de creştere economică de 6,1%

16 nov 2017 Autor: Iulian Anghel

Guvernul a decis ieri a doua rectificare bugetară pe noua anticipare de creştere economică de 6,1%, dar a menţinut deficitul bugetar cash la 2,96% din PIB.

Astfel deficitul bugetar în valoare absolută creşte de la 24,1 mld. lei la alcătuirea bugetului şi 24,7 mld. lei la prima rectificare, la 24,9 miliarde de lei, fără ca ponderea sa în PIB să depăşească 3%. Noul PIB nominal luat în calcul la rectificare este de 842,5 mld. lei, faţă de 837,2 mld. lei după prima rectificare, fiind calculat pe o creştere economică de 6,1%, faţă de 5,6% după prima rectificare (5,2% la alcătuirea bugetului). Veniturile bugetului au fost majorate pe sold, la rectificarea de ieri, cu 280,2 milioane de lei, iar cheltuielile cu 503,8 milioane de lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.11.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere economica
, investitii
, rectificare
, crestere
, pib
, deficit bugetar
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide