Eveniment

Guvernul SUA finanţează un studiu de fezabilitate pentru transformarea Universităţii Politehnice Bucureşti într-un "oraş inteligent"

Guvernul SUA finanţează un studiu de fezabilitate...

Autor: Ana Maria Lazăr

20.04.2016, 17:15 189

Ambasadorul SUA şi rectorul UPB, Mihnea Costoiu, au semnat un acord prin care Agenţia Americană pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA) a acordat universităţii finanţare pentru un studiu de fezabilitate pentru o reţea inteligentă şi pentru construcţii inteligente.

"Folosind cele mai noi tehnologii de reţele inteligente şi pentru construcţii inteligente, Universitatea Politehnica din Bucureşti îşi va putea gestiona mai bine energia, întreţinerea şi costurile de operare", a spus ambasadorul Hans Klemm, potrivit unui comunicat de presă emis de Ambasada SUA.

"Acordul semnat astăzi, prin care se va implementa un sistem de gestionare a energiei similar celui unui oraş inteligent, ne oferă oportunitatea de a ne alătura unui grup restrâns de universităţi europene care au început să implementeze un astfel de concept ambiţios. Este primul pas în colaborarea cu Guvernul SUA pe care dorim să o dezvoltăm şi mai mult", a declarat rectorul UPB.

Studiul de fezabilitate va evalua oportunităţile de extindere a capacităţii de generare de energie, de aplicare a trigenerării şi de diversificare a resurselor energetice. De asemenea, va analiza adăugarea de sisteme de stocare a energiei termale şi electrice, precum şi maximizarea utilizării de tehnologii pentru construcţii inteligente. Studiul va include un audit energetic, o analiză a impactului asupra mediului, un plan preliminar al micro-reţelei inteligente şi o analiză a impactului economic, financiar şi de dezvoltare al proiectului.

Proiectul va utiliza tehnologii precum motoarele pe gaz, iluminatul eficient energetic, sisteme de gestionare a distribuţiei şi întreruperilor, măsurare avansată, sisteme fotovoltaice pentru acoperişuri şi sisteme de stocare a energiei termale şi pe baterie.

Studiul va fi efectuat de E3 International, LLC din Bethesda, Maryland, firmă de consultanţă în domeniul eficienţei energetice şi al energiei regenerabile, care va suporta o parte din costurile studiului (125.854 de dolari din costul total de 506.516 dolari), potrivit sursei citate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO