Eveniment

Guvernul sustine sapte masuri anticriza din cele 32 propuse de coalitia PD-L-PSD

26.08.2009, 18:34 134

Guvernul este pregatit sa promoveze doar 7 din cele 32 de masuri anticriza anuntate saptamana trecuta de coalitia de guvernare, a anuntat Executivul ieri la finalul intalnirii cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor.

Printre cele sapte masuri se numara neimpozitarea profitului reinvestit de la 1 octombrie, instituirea unei scheme de ajutor de stat in scopul sprijinirii IMM-urilor pentru plata datoriilor, extinderea programului Rabla pentru tractoare si alte utilaje agricole de la 1 ianuarie 2010 si pentru persoane juridice de la 1 septembrie 2009 sau vanzarea participatiilor minoritare ale statului detinute de Agentia de Valorificare a Arhivelor Statului (AVAS), Oficiul pentru Privatizare si Participatiile Statului (OPSPI).

Premierul Emil Boc si ministrul finantelor Gheorghe Pogea s-au intalnit ieri cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor pentru a discuta mai multe masuri care sa ajute mediul de afaceri din Romania. Premierul a declarat la inceputul intalnirii de ieri ca, in ciuda criticilor, Guvernul a reusit sa mentina sub control situatia economica prin masuri precum mentinerea la acelasi nivel a cotei unice si a TVA. „Pe de alta parte, prin acordul cu CE si cu FMI si prin corelarea cu politica Bancii Nationale am reusit sa mentinem cursul euro - leu la un nivel stabil", a mai spus Boc.

Coalitia PSD-PD-L a prezentat saptamana trecuta un set de 32 de masuri anticriza, primite cu critici de mediul de business, pe motiv ca sunt vagi si neclare si nu au legatura cu realitatea economica.

Masuri care vor fi promovate de Guvern

  • Neimpozitarea profitului reinvestit de la 1 octombrie
  • Schema de ajutor de stat in scopul sprijinirii IMM-urilor pentru plata datoriilor si investitii
  • Imbunatatirea legii investitiilor, inclusiv prin reducerea valorii investitiilor care pot beneficia de facilitati
  • Extinderea programului Rabla pentru tractoare si alte utilaje agricole de la 1 ian. 2010
  • Vanzarea participatiilor minoritare ale statului detinute de AVAS, OPSPI si alte institutii ale administratiei publice
  • Extinderea programului Rabla si pentru persoane juridice de la 1 septembrie
  • Majorarea capitalului social al Fondului de Garantare a Creditului Rural

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO