Eveniment

Guvernul ucrainean închide şcolile şi universităţile pentru a reduce consumul de gaze

Guvernul ucrainean închide şcolile şi universităţile...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

02.03.2018, 16:38 139

Livrările de gaz natural din Rusia către Ucraina ar fi trebui să fie reluate joi, în urma unei decizii luată de un tribunal natural în scopul de a pune capăt unui conflict de doi ani.

Cu toate acestea, Gazprom a refuzat să reia livrarile, argumentând că nu au fost puse la punct toate detaliile contractului.

Din cauza temperaturilor extrem de joase, guvernul a anunţat vineri că va lua măsuri pentru reducerea consumului de gaze.

"Începând de astăzi, recomandăm ca activitatea grădiniţelor, a şcolilor şi a universităţilor să fie întrerupte", a declarat ministrul Energiei Igor Nasalik.

Pe lângă închiderea şcolilor, guvernul a cerut companiilor ucrainene să reducă ritmul de activitate pentru a putea economisii gazele naturale, iar termocentralelor li s-a cerut trecerea de pe gaze pe păcură.

Nasalik a informat că aceste măsuri vor fi valabile până marţi, când meteorologii au anunţat că temperaturile din Ucraina vor creşte.

Instanţa de arbitraj de la Stockholm a decis că Moscova trebuie să reia livrările de gaze naturale către Ucraina, întrerupte în urma anexării Crimeii de Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO