Eveniment

Guvernul va aproba circa 190 de milioane lei pentru sistemul electronic integrat de la Registrul Comerţului

Guvernul va aproba circa 190 de milioane lei pentru...

Autor: Teodor Bobei

21.08.2019, 14:25 292

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Executivul va aproba, printr-o hotărâre de Guvern, cheltuielile necesare implementării sistemului electronic integrat al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, investiţie estimată la circa 190 de milioane de lei.

"În şedinţa de Guvern de astăzi (miercuri - n.r.) facem încă un pas pentru încurajarea iniţiativei private prin măsuri de reducere a timpului necesar pentru înregistrarea unei firme în Registrul Comerţului. În acest sens, la iniţiativa Ministerului Justiţiei, vom aproba printr-o hotărâre de Guvern, cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului de investiţii, a sistemului electronic integrat al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului", a afirmat Premierul Viorica Dăncilă, miercuri, la începutul şedinţei Executivului.

Premierul a mai precizat faptul că proiectul va uşura procedura înregistrării la Registrul Comerţului.

"Din acest proiect în valoare totală de aproape 190 de milioane de lei, finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului îşi va extinde serviciile digitale oferite. Astfel, se va constitui un portal public de interacţiune elctronică cu clienţii, care va avea beneficii importante pentru cetăţeni şi mediul de afaceri. Mă refer la eliminarea numărului de documente prezentate în format de hârtie, reducerea timpului de soluţionare a cererilor depuse şi furnizarea online a serviciilor, cheltuieli mai mici pentru multiplicarea şi furnizarea unor acte, reducerea timpului petrecut la ghişeu şi a deplasărilor la diferite instituţii", a conchis Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO