Eveniment

Guvernul va face depozite de legume şi fructe cu 1 mil. euro bucata

Autor: Mediafax

24.03.2011, 23:41 47

Guvernul a decis acordarea unui sprijin financiar în sumă totalăde 869.000 de euro, pentru o suprafaţă eligibilă de 503 hectare,către producătorii agricoli din sectorul tomatelor, ajutor destinatprocesării industriale, a anunţat miercuri ministrul agriculturiiValeriu Tabără.

Hotărârea de guvern stabileşte cuantumul sumelor alocate însectorul vegetal cu titlul de plăţi tranzitorii pentru tomateledestinate procesării la 1.725,81 de euro pe hectar. Tot în şedinţade miercuri, Guvernul a analizat alte două acte normative dindomeniul agriculturii, care urmează să fie definitivate deministerul de resort.

Astfel, printr-o ordonanţă de urgenţă, Guvernul va instituiProgramul naţional pentru dezvoltarea depozitelor de legume şifructe, prin care ar urma să fie construite o serie de depozitepentru legume şi fructe, cu capacităţi între 500 şi 5.000 de tone.Preţul unui depozit cu capacitatea de 1.000 tone ar putea ajunge laun milion de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO