Eveniment

Guvernul va scoate la vânzare până la finele anului 20% din acţiunile la CFR Marfă

Guvernul va scoate la vânzare până la finele anului 20% din acţiunile la CFR Marfă

Autor: Neagu Lidia-Ileana

10.05.2011, 16:27 388

Guvernul va scoate la vânzare până la finele anului un pachetreprezentând 20% din acţiunile CFR Marfă prin ofertă publicăiniţială, urmând să privatizeze operatorul de transport atunci cândcondiţiile pieţei o vor permite, se arată în scrisoarea de intenţieconvenită de Guvern cu FMI.

Pentru vânzarea pachetului de acţiuni va fi selectat unconsultant juridic şi o bancă de investiţii pentru oferta publicăiniţială.

Totodată, compania va disponibiliza aproximativ 3.000 deangajaţi, va angaja management privat şi va integra filialele înunitatea centrală.

Compania are în prezent aproximativ 10.600 de anagajaţi.

Disponiblizările ar urma să aibă loc de la 1 iunie, potrivitpreşedintelui Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, IulianMăntescu, care a declarat că CFR Marfă a început în 8 aprilienotificarea organizaţiilor sindicale şi a Inspecţiei Muncii privinddisponibilizările.

Cel mai mare operator de transport feroviar a încheiat anultrecut cu pierderi de 354,2 milioane de lei, în creştere cu 3,5%faţă de 2009, în condiţiile în care a transportat un volum de marfămai mare cu 4,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO