Eveniment

Guvernul vrea să reintroducă impozitul de 3% pentru microfirme

Autor: Novaceanu Alina

22.12.2010, 23:40 13

Guvernul ar putea discuta astăzi reintroducerea impozitului de3% pentru microîntreprinderi, a declarat ministrul finanţelorGheorghe Ialomiţianu.

El a precizat că toate modificările de politică fiscală şibugetară trebuie discutate cu FMI şi UE, din respect pentru acesteorganisme, dar şi pentru că există un acord.

"În cadrul Ministerului de Finanţe se analizează posibilitateaintroducerii acestui impozit începând de la 1 ianuarie. Se faccalculele, se discută cu FMI şi CE, pentru că avem în acest acord oclauză bine precizată acolo, că orice modificare trebuie discutatăcu aceste organisme. Avem posibilitatea introducerii, dar se facanalize. Joi trebuie să aprobăm modificarea Codului fiscal privindalinierea la directivele UE privind accizele şi pe agendaGuvernului joi este prevăzută modificarea Codului fiscal. Existăaceastă posibilitate, să introducem şi 3% pentrumicroîntreprinderi, dar trebuie să discutăm cu FMI şi UE, pentru cătoate modificările de politică fiscală şi bugetară trebuiediscutate cu aceste organisme. Este un respect pentru acesteorganisme şi o prevedere în acord. Trebuie să fim oameni serioşi cupartenerii externi", a spus Ialomiţianu. El a răspuns astfel laîntrebarea când se va introduce impozitul de 3% pentrumicroîntreprinderi, având în vedere că ministrul finanţelor apromis opoziţiei, la dezbaterea în Parlament a proiectului de bugetpe 2011, aplicarea acestui impozit de la 1 ianuarie 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO