Eveniment

Guvernul vrea să suspende 6 luni emiterea titlurilor de despăgubire pentru case naţionalizate

Guvernul vrea să suspende 6 luni emiterea titlurilor de despăgubire pentru case naţionalizate-surse

Autor: Mediafax

13.03.2012, 09:31 1092

Guvernul intenţionează să suspende pentru şase luni emiterea titlurilor de despăgubire pentru proprietăţile naţionalizate de regimul comunist, invocând lipsa de fonduri, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit surselor citate, Guvernul a pregătit deja un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru suspendarea aplicării unor dispoziţii ale Legii 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, în baza căreia sunt acordate aceste titluri.

"Proiectul de act normativ prevede suspendarea pentru şase luni a emiterii titlurilor de despăgubire pentru imobilele naţionalizate, din cauza lipsei resurselor financiare. Documentul urmează să fie discutat în Guvern, care va decide dacă va fi aplicată această măsură", au arătat sursele.

Contactat de MEDIAFAX, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Dorina Danilescu, a refuzat să comenteze.

Titlurile de despăgubire sunt certificate emise de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, în numele statului, care incorporează drepturile de creanţă ale deţinătorilor asupra statului român corespunzător despăgubirilor acordate. Acestea pot fi valorificate prin conversie în acţiuni emise de Fondul Proprietatea sau prin preschimbarea în titluri de plată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO