Eveniment

Halep, în optimile turneului de la Cincinnati după prima victorie în faţa lui Mladenovic

Halep, în optimile turneului de la Cincinnati după...

Autor: Adrian Petculescu

19.08.2015, 22:19 572

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, miercuri, cu scorul de 7-5, 5-7, 6-4, pe franţuzoaica Kristina Mladenovic, locul 40 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Partida a durat două ore şi 51 de minute şi la capătul ei Halep a obţinut prima victorie în cele trei meciuri disputate cu Mladenovic.

Anterior, Mladenovic câştigase ambele partide jucate cu Halep. Românca a fost învinsă în 2014, în prima manşă a turneului de la Paris, cu scorul de 7-6 (1), 6-4, iar anul acesta, în iunie, cu scorul de 2-6, 6-0, 7-6 (4), în sferturile de finală ale turneului de la Birmingham.

Simona Halep s-a prezentat bine din punct de vedere fizic la numai trei zile de la finala abandonată în decisiv, la Toronto, din cauza unor probleme medicale, reuşind să ducă la capăt cu victorie un meci de aproape trei ore. Este adevărat că succesul româncei a fost înlesnit şi de o accidentare a adversarei de miercuri, suferită în primul set. De asemenea, Halep ar fi putut să încheie partida în două seturi, dacă ar fi fructificat cele două mingi de meci avute, la scorurile de 5-3, respectiv 5-4.

Mladenovic, 22 de ani, 1,84 metri înălţime, nu a adus nimic nou în partida de pe terenul secund, Grandstand, de la Lindner Family Tennis Center, faţă de întâlnirea de la Birmingham, din luna iunie. Ea a etalat acelaşi joc bazat pe lovituri puternice, care au alternat cu mingi scurte. Franţuzoiaca a abuzat de "scurte", dar sprinturile Simonei la fileu, urmate de passing-uri au anulat această armă. "Călcâiul lui Ahile" în evoluţia Kristinei Mladenovic l-a reprezentat serviciul, cu o proporţie de reuşită al primului de 53 la sută, dar şi imprecizia (59 de greşeli neforţate faţă de 33 românca). Halep a speculat de multe ori al doilea serviciu, mai slab, al adversarei, trimiţând retururi decisive care au avut efect pe tabela de marcaj. Însă şi românca s-a bazat destul de puţin pe serviciul ei lipsit de forţă (67 la sută), într-un meci cu 15 break-uri (8-7 pentru Halep).

Halep a început cu un break, a condus cu 2-0 şi 3-1, dar s-a văzut egalată la 3. Au urmat alte cinci break-uri, până la 6-5. În ghemul al 11-lea, Mladenovic a încercat să se dea câţiva paşi înapoi pentru a lovi o minge returantă de Halep, dar s-a împiedicat şi a căzut pe spate. Ea a acuzat o accidentare la laba piciorului stâng, solicitând asistenţă medicală. Apoi Simona Halep a făcut break-ul şi imediat a închis setul cu 7-5.

Sub privirile antrenorului Darren Cahill, aflat în tribună, Halep a fost condusă cu 1-3, în setul al doilea, după un break reuşit de Mladenovic în ghemul al patrulea. Au urmat patru ghemuri câştigate la rând de jucătoarea română, care a avut câte o minge de meci, la 5-3 şi la 5-4, ambele ratate. A fost rândul franţuzoiaicei să câştige patru ghemuri la rând şi să închidă setul al doilea tot cu 7-5, pe fondul scăderii nivelului de concentrare al lui Halep.

Românca şi-a revenit în decisiv, a făcut break la început, apoi a condus din nou cu 2-0 şi 3-1, fiind egalată la 3, ca în primul set. Însă Mladenovic a acuzat dureri din ce în ce mai mari la picior şi până la final nu a mai obţinut decât un ghem, cel de 5-4. După o nouă intervenţie medicală pentru jucătoarea franceză, Halep a pus capăt meciului, cu 6-4, în decisiv.

În faza următoare, Halep va evolua împotriva învingătoarei dintre Andrea Petkovic (Germania), locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15, şi Camila Giorgi (Italia), locul 31 WTA.

Calificarea în optimi este recompensată la Cincinnati cu un premiu de 27.640 de dolari şi cu 105 puncte WTA.

La ediţia trecută a Western&Southern Open, Simona Halep a ajuns până în sferturile de finală, fază în care a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4.

În cazul în care va ajunge în finală la Cincinnati, Halep va reveni pe locul 2 WTA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO