Eveniment

Halucinant: Gelu Oltean, fost şef al serviciului secret al ministerului de Interne, a fost arestat, fiind acuzat că organiza partide în grup de consum de DMT, unul dintre cele mai riscante droguri la ora actuală, pentru purificare ”psihică şi spirituală”

Halucinant: Gelu Oltean, fost şef al serviciului secret...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

15.12.2019, 20:09 1552

Gelu Oltean, fost şef al DIPI, concubina sa şi un cetăţean britanic au fost arestaţi pentru 30 de zile în dosarul de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Braşov. Cei trei ar fi organizat diferite reuniuni pentru consum de droguri.

Potrivit procurorilor DIICOT, cei trei ar fi organizat întâlniri pentru consum de droguri în Dâmboviţa.

„Aceştia organizau într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce contine Ayahuasca”, a mai anunţat sursa citată.

Surse apropiate anchetei au precizat, pentru MEDIAFAX, că printre persoanele arestate se află Gelu Oltean, fost şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, au mai fost arestaţi concubina lui Oltean şi un cetăţean britanic.

DMT este un drog extrem de intens, care induce efecte halucinogene psihedelice. De cele mai multe ori este inhalat, dar se practică şi administrarea orală sau în substanţe precum Ayahuasca. Efectele drogului încep să se simtă şi la câteva zeci de secunde după administrare. Ca efecte, putem enumera amplificarea experienţelor percepute drept ”spirituale”, euforie, inducerea unei stări de bine şi halucinaţii. Pe de altă parte, creşte ritmul cardiac şi tensiunea, generează anxietate şi chiar paranoia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO