Eveniment

Haos la Guvern: Miniştrii ALDE demisionează din Guvernul Dăncilă. Călin Popescu Tăriceanu demisionează din funcţia de preşedinte al Senatului

Haos la Guvern: Miniştrii ALDE demisionează din...

Autor: Ana Petrescu

26.08.2019, 15:36 11467

Miniştrii ALDE demisionează marţi din Guvernul Dăncilă, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX, urmând ca, în şedinţa Biroului Politic Naţional de la ora 16.00, să fie decisă ieşirea de la guvernare şi alianţă cu Pro Romania.

Potrivit surselor citate, cei patru miniştri ALDE: Ramona Mănescu (Ministerul de Externe), Anton Anton (ministrul Energiei), Graţiela Gavrilescu (Ministerul Mediului) şi Viorel Ilie (ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul) vor demisiona din Guvernul Dăncilă.

Oficial, ALDE va decide să plece de la guvernare în şedinţa Biroului Politic ce începe în scurt timp.

De asemenea, va fi luată decizia de a-l susţine pe Mircea Diaconu pentru preşedinţie, după retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu din cursă şi o alianţă cu Pro Romania.

Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcţia de preşedinte al Senatului la începutul sesiunii parlamentare din septembrie, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Preşedintele ALDE ar fi anunţat deja în partid că intenţionează să demisioneze din a doua funcţie în stat.

ALDE se reuneşte, în scurt timp, în cadrul Biroului Politic Naţional, unde va lua o decizie cu privire la menţinerea coaliţiei de guvernare. Având în vedere că PSD nu a onorat niciuna dintre cerinţele ALDE cu privire la restructurarea guvernului şi un nou program, este de aşteptat ca partidul condus de Tăriceanu să plece de la guvernare.

Călin Popescu Tăriceanu a fost numit preşedinte al Senatului în 10 martie 2014. Ulterior, odată cu schimbarea legislativului, în cadrul alegerilor parlamentare din decembrie 2016, Tăriceanu a fost numit din nou la conducerea forului legislativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO