Eveniment

Harta cazurilor pe judeţe. ​​​ ​Numărul de cadre medicale infectate cu coronavirus a ajuns la 812 persoane din 30 de judeţe

Harta cazurilor pe judeţe. ​​​ ​Numărul de...

Autor: Georgiana Mihalache

12.04.2020, 15:18 1342

Numărul cadrelor medicale care sunt confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 812 persoane, de la medici, la asistente, infirmiere şi personal auxiliar, din informare autorităţilor.

Cazurile de cadre medicale infectate sunt aferente zilei de vineri, 10 aprilie, când în total în România erau 5.476 de medici, ceea ce înseamnă că infectările personalului medical reprezentau aproape 15% din numărul total de pacienţi cu noul virus, din calculele ZF pe baza datelor publice.

Cea mai afectată zonă este Suceava, cu 429 de cadre medicale infectate. Raportat tot la ziua de vineri, când în Suceava erau 1.529 de pacienţi cu coronavirus, numărul cadrelor medicale pozitive reprezintă 28%, din calculele ZF.
 
Bucureşti este al doilea focar de infecţie pentru personalul din spitale, cu 103 cadre medicale confirmate, iar la 688 de cazuri în Capitală confirmate vineri, procentul bolnavilor din rândul personalului medical este de 15%.
 
Situaţia este critică şi în Arad, Hunedoara, Neamţ, Galaţi, judeţe cu peste 30 de îmbolnăviri în rândul personalului medical. În Arad, de exemplu, judeţ despre care chiar ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus într-o conferinţă de presă că este un focar de infecţie, cadrele medicale infectate reprezintă 24% din totalul pacienţilor infectaţi.
 
Ziarul Financiar a scris de mai bine de două săptămâni că autorităţile responsabile - Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, prin direcţiile şi instituţiile din subordine, trebuie să apere linia întâi - medicii şi asistentele care se luptă cu virusul, dar care se plâng că le lipsesc materialele de protecţie. ZF a scris despre lipsa unei centralizări a nevoii spitalelor realizată din timp, astfel încât resursele să poată fi alocate acolo unde este nevoie.
 
În total, până astăzi, 12 aprilie, au fost confirmaţi 6.300 de pacienţi cu coronavirus, cu peste 300 de cazuri în plus faţă de ieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO