Eveniment

Harta creşterii economice din România în 2022. Bucureştiul, Constanţa şi Braşovul au fost principalele motoare ale creşterii economice din România în 2022

Harta creşterii economice din România în 2022....

Autor: Răzvan Botea

27.02.2023, 00:07 3887

Principalele motoare economice ale creşterii de 4,8% din 2022 au fost Bucureştiul, Constanţa şi Braşovul, arată datele regionale comunicate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP). Cele două judeţe şi Bucureştiul fac, cumulat, o treime din PIB-ul României şi au crescut cu 6-8%.

„Bucureştiul ar trebui să rămână principalul pol de creştere economică din România şi în general marile oraşe generează creştere. Salariile sunt mai mari şi auto­mat atrag foarte mulţi oameni din restul ţării şi generează creştere“, comentează datele Adrian Codirlaşu, vicepre­şedintele CFA România, asociaţia analiştilor financiari.

Economia Constanţei, care are un PIB de 53 mld. de lei, a crescut cu aproape 7%, în condiţiile în care o bună parte din fluxurile de cereale din Ucraina au fost redirecţionate către prin România, după ce Rusia a tăiat accesul Ucrainei la Marea Neagră. Portul Constanţa a avut cel mai bun an din istorie ca şi volum de mărfuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro