Eveniment

HARTA pe judeţe a cazurilor de coronavirus în România. Topul celor mai afectate judeţe şi regiunea unde este un singur caz

HARTA pe judeţe a cazurilor de coronavirus în România....

Autor: Georgiana Mihalache

03.04.2020, 13:41 54330

Numărul de pacienţi infectaţi cu coronavirus în România a ajuns la 3.183 de persoane, cu 445 noi cazuri în plus faţă de ultima informare a autorităţilor, când erau 2.7380, informează grupul de comunicare strategică.

„16,2 % din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate în rândul personalului medical. În acest moment avem 3 focare de infecţie în Suceava, Arad şi Deva. În două dintre acestea am fost personal să verific situaţia şi urmează sîn perioada următoare şi Deva. Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile şi să lucrez cu colegii mei pentru remedierea deficienţelor”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Este cel mai mare număr de cazuri noi raportate de la izbucnirea pandemiei în România, iar ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pune această creştere pe seama numărului mai mare de teste prelucrate la nivel naţional. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 31.657 de teste, faţă  de  28.483 de teste prelucrate până ieri.

Astfel, în Suceava sunt 866 de pacienţi cu coronavirus, urmat de Bucureăti cu 544 de pacienţi. În total, 283 de persoane au fost declarate vindecate şi externate.
La ATI, în acest moment, sunt internaţi 83 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt  13.531 de persoane. Alte 114.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO