Eveniment

Hemoragia de medici continuă în pofida majorărilor salariale. Spitalul Judeţean Argeş suspendă temporar internările la oncologie

Hemoragia de medici continuă în pofida majorărilor...

Autor: Georgiana Mihalache

24.07.2017, 00:07 1322

Criza de personal din sănătate determină conducerea Spitalului Judeţean Argeş să suspende temporar internările în secţia de oncologie, astfel că în următoarele trei luni bolnavii de cancer din Argeş sunt îndrumaţi spre secţiile de specialitate în funcţie de tipul afecţiunii pe care o au sau spre alte unităţi spitaliceşti din judeţ.

În prezent, secţia de oncologie a spitalului din Argeş funcţionează cu doi medici, doar pentru spitalizările de zi, pentru bolnavii care au nevoie de tratamentul cu citostatice, de exemplu.

Conducerea spitalului spune că a organizat concurs pentru posturilor vacante de medici oncologi, însă locurile nu au fost ocupate, iar soluţiile găsite, printre care cea de a aduce medici de la specializarea de medicină internă, nu pot funcţiona permanent.

„Medicii vor pleca în continuare pentru că sunt altfel respectaţi în străintate. Ne străduim în condiţii mult mai defavorizate decât doctorii de afară ca aparatură. Când terminăm facultatea, ştim la fel de multe ca un neamţ, dar dacă eu nu mai văd aparatul acela ani de zile, cum să mai progresez? Acest lucru nu îl înţeleg cei de la conducere“, a spus Adrian Stoiculescu, directorul medical al Spitalului Judeţean din Argeş, pentru ZF.

Una dintre soluţiile găsite de autorităţi pentru a opri migrarea masivă a medicilor în spitalele din străinătate a fost creşterea salariilor în domeniul sanitar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO