Eveniment

Hidrologii au emis un cod galben de inundaţii pentru 12 judeţe

Hidrologii au emis un cod galben de inundaţii pentru 12...

Autor: Andreea Tobias

17.08.2022, 11:54 53

Hidrologii au emis o avertizare Cod galben de viituri, valabilă de miercuri de la ora 12.00 până la ora 24.00, valabilă pe râuri din 12 judeţe.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) anunţă scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie în bazinele Vişeu, Iza, Someşul Mare, Mureş şi Siret.

Sub Cod galben sunt râuri din judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Suceava, Neamţ, Bacău, Covasna, Vrancea, Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

Atenţionarea vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Bistriţa Năsăud, Harghita, Bacău şi Vrancea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO