Eveniment

Hollande despre atentatul terorist de la Paris: ”Vom face tot posibilul pentru a găsi responsabilii, Franţa este în faţa unui şoc”

Hollande despre atentatul terorist de la Paris: ”Vom...

Autor: Oana Stupinean

07.01.2015, 14:02 309

Cel puţin 11 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte zece persoane au fost rănite în atacul de miercuri de la sediul ziarului satiric francez Charlie Hebdo, relatează postul Europe1 în pagina electronică.

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate.

Potrivit postului Europe1, atacul s-a soldat cu cel puţin 11 morţi, dintre care doi poliţişti, şi zece răniţi. Parchetul din Paris anunţase anterior că sunt zece morţi, după ce Primăria din Paris afirmase iniţial că şase persoane au fost grav rănite.

François Hollande: ”Vom face tot posibilul pentru a găsi responsabilii, fac apel la Unitatea Naţională, am declanşat planul Vijipirate. Franţa este în faţa unui şoc, este un atentat terorist fără nicio îndoială. 11 persoane au fost omorâte, 4 sunt în situaţie de urgenţă absolută, iar 40 de jurnalişti au fost protejaţi. În câteva ore vom avea bilanţul exact”

Încă o dată poliţia plăteşte din greu tribut fanatismului, a deplâns evenimentul Christophe Crepin, responsabil de comunicarea sindicatului poliţiştilor din Franţa. Redacţiile ziarelor, marile magazine, bisericile şi staţiile mijloacelor de transport sunt plasate sub protecţie intărită.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO