Eveniment

HoReCa a ajuns la limita răbdării. Sute de patroni şi angajaţi protestează faţă de măsurile bugetare

HoReCa a ajuns la limita răbdării. Sute de patroni şi...

Autor: Mediafax

16.02.2021, 13:02 100

Sute de patroni şi angajaţi din HoReCa au protestat, marţi, în ţară, faţă de măsurile bugetare care afectează acest domeniu de activitatea, manifestanţii ieşind cu pancarte în faţa restaurantelor şi hotelurilor.

Patronii de hoteluri şi restaurante şi angajaţii lor au ieşit faţa localurilor, marţi, timp de 30 de minute, în mai multe oraşe din ţară.

Ei au vrut să îşi arate, în acest fel, nemulţumirile faţă de măsurile cu imact major asupra industriei ospitalităţii, luate, însă,, fără un dialog cu structurile care reprezintă acest domeniu.

Operatorii din industria ospitalităţii au oprit activitatea timp de jumătate de oră în oraşe precum Iaşi, Braşov, Cluj-Napica şi Constanţa şi au ţinut în mâini mesaje publice adresate autorităţilor.

„HoReCa, speranţa interzisă”, „HoReCa capăt de drum”, „1 an de restricţii, zero despăgubiri”, sunt câteva dintre mesajele afişate de patronii de restaurante şi hoteluri şi de angajaţii care au protestat, marţi, timp de 30 de minute.

Conform unui comunicat de presă transmis de Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), anul 2020 a marcat declinul industriei: „120.000 euro/an a însemnat pierderea medie per unitate în 2020; de la 400.000 de angajaţi, cât număra industria în 2019, am rămas 280.000 în 2021; de la 40. 000 de unităţi în 2019, am ajuns la 28.000, cifră în continuă scădere”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO