Eveniment

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au câştigat primul trofeu din 2017

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au câştigat primul...

Autor: Iulian Coşuleţu

04.03.2017, 19:17 356

Horia Tecău (32 de ani, locul 19 ATP la dublu) şi Jean-Julien Rojer (35 de ani, 25 ATP) au cucerit primul trofeu după o pauză de zece luni. Partida din finala turneului de la Dubai a durat o oră şi 21 de minute.

În primul set, Rohan Bopanna, fostul partener al lui Florin Mergea, ajuns la 37 de ani şi partenerul său, polonezul Marcin Matkowski au avut nevoie de un singur break pentru a se impune cu 6-4. Manşa secundă s-a desfăşurat după aceleaşi coordonate, numai că, de această dată, Tecău şi Rojer au fost cei care au făcut break-ul şi s-au impus cu 6-3. Supertiebreak-ul a fost adjudecat fără probleme de perechea româno-olandeză, care s-a desprins încă din debut la 6-1 şi a închis meciul în favoarea sa cu 10-3.

Horia Tecău a cucerit cel de-al 30-lea trofeu ATP din carieră şi al 13-lea alături de olandezul Jean-Julien Rojer. Totuşi, cei doi nu mai câştigaseră un titlu din mai 2016, când s-au impus pe zgura de la Madrid, într-o finală cu Rohan Bopanna şi Florin Mergea.

În acest an, Tecău şi Rojer s-au oprit în optimi la Openul Australiei de la Melbourne, în semifinale la Rotterdam şi în sferturi la Sydney şi Sofia. Românul şi olandezul se află pe locul 5 în clasamentul pentru Turneul Campionilor de la Londra, de la finele sezonului 2017.

Tecău şi Rojer au fost recompensaţi cu un cec în valoare de 157.570 de dolari şi 500 de puncte în ierarhia mondială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO