Eveniment

Hotelul Ibis, plus 3% la cinci luni

28.05.2004, 00:00 14

Hotelul Ibis din Bucuresti a inregistrat in primele cinci luni ale anului o cifra de afaceri de 2,1 milioane euro, cu 3% mai mult decit in 2003, cresterea fiind sustinuta de majorarea tarifului mediu, care a compensat declinul gradului de ocupare.Hotelul Ibis a raportat de la inceputul anului un grad de ocupare de 69,6% si 32.436 de turisti, ambii indicatori fiind in usoara scadere fata de perioada similara din 2003.
"Cresterea cifrei de afaceri, inregistrata pe fondul unei mici scaderi a ocuparii hotelului, vine ca rezultat al majorarii tarifului mediu, evolutia incasarilor fiind apreciabila in conditiile unei concurente din ce in ce mai acerbe pe piata", a declarat  director executiv al hotelului, Ile Calin.
Pentru ansamblul anului in curs, Ile Calin estimeaza o cifra de afaceri 5,2 milioane euro fata de 5,06 milioane euro anul trecut. In structura veniturilor, serviciile de cazare au o pondere 79%, iar cele din restaurante de 17%.
Sub marca Ibis a grupului francez Accor functioneaza 638 de hoteluri in 34 de tari, alte branduri ale retelei fiind Sofitel, Novotel, Mercure, Suite Hotel, Atria, Thalassa, Coralia, Etap Hotel, Formule 1 si Motel 6. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO