Eveniment

Hotelul Rusca din Hunedoara, deţinut de SIF Hoteluri, a fost cumpărat de către Nicolae Căpuşan, proprietarul Sun Garden Resort din Cluj

Hotelul Rusca din Hunedoara, deţinut de SIF Hoteluri, a...

Autor: Miruna Diaconu

13.08.2021, 11:05 661

​Hotelul Rusca din Hunedoara, deţinut de SIF Hoteluri, controlată de SIF Banat-Crişana, a fost cumpărat de omul de afaceri Nicolae Căpuşan, proprietarul Sun Garden Golf & Spa Resort din Cluj, la valoarea 1,1 milioane euro.

La sfârşitul lunii iulie, SIF Hoteluri a anunţat vânzarea hotelului din Hunedoara, însă nu a dat detalii cu privire la cumpărător. Ziarul Financiar a scris recent că reprezentanţii SIF Hoteluri nu pot oferi informaţii cu privire la cumpărător, iar oficialii primăriei din Hunedoara au declarat faptul că nu au date privind cumpărătorul şi că îl vor afla în momentul în care acesta se va prezenta la primărie pentru reînnoirea autorizaţiei de funcţionare. Astfel, misterul din spatele vânzării hotelului Rusca din Hunedoara privind cumpărătorul nu a fost o cerinţă a omului de afaceri Nicolae Căpuşan, care spune că nu ştie de ce s-a păstrat anonimatul.

„Personal nu ştiu de ce a fost un mister pentru că probabil cei de la primărie nu au ştiut cine a fost cumpărătorul, iar în ceea ce priveşte SIF chiar nu ştiu care sunt procedurile lor interne vizavi de comunicatele pe care dau dânşii. Am văzut că au dat un comunicat, mâ gândesc că face parte din pachetul de proceduri pe care ei trebuie să le publice acţionarilor, în rest chiar nu îmi dau seama. Nu a venit din partea noastră pentru că nu vedem nicio problemă care să ne lezeze vizavi de această informaţie”, spune pentru ZF Nicolae Căpuşan, proprietarul Sun Garden Golf & Spa Resort din Cluj.

De asemenea, el adaugă faptul că hotelul se va redeschide pe data de 16 august, iar hotelul va trece printr-un proces de renovare care a început încă din a doua zi de la cumpărarea hotelului. Bugetul alocat renovării este de 2 milioane euro şi a început cu mici renovări ce au putut fi făcute până în prezent, iar ulterior are în plan amenajarea unei terase şi a unei piscine pe acoperişul clădirii. Procesul de renovare complet va fi gata într-un an, iar adăugarea facilităţilor pe care le are în plan omul de afaceri vor dura circa trei ani. 

SIF Hoteluri este holdingul hotelier al SIF Banat-Crişana, listat pe Bursa de Valori Bucureşti (simbolul bursier CAOR). în afara hotelului Rusca (3***) portofoliul companiei mai cuprinde hotelurile DoubleTree by Hilton Oradea (4****), Hotel Beta Cluj-Napoca (2**), EuroHotel Baia Mare (3***) şi EuroHotel Timişoara (3***). Nicolae Căpuşan este proprietarul complexului turistic SunGarden Golf & Spa Resort din Cluj, însă deţine şi hotelul Decebal din Băile Herculane în care a investit 5 milioane euro. Totodată, omul de afaceri mai are o unitate de cazare în Turda, judeţul Cluj, destinată turiştilor care vin la salină.
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO