Eveniment

Hotelurile şi terenurile în paragină din Mangalia vor fi supraimpozitate cu până la 500%

Hotelurile şi terenurile în paragină din Mangalia vor...

Autor: Miruna Diaconu

04.02.2022, 00:07 3993

Primăria Mangalia a decis supraimpozitarea cu până la 500% a clădirilor şi terenurilor aflate în pa­ragină, măsură care face parte din proiectul autorităţilor locale privind modernizarea staţiunilor din sudul litoralului.

„Pentru o clădire turistică aflată în proprietatea unei persoane juridice, supraimpozitarea cu 300% - impozit 2022, fără supraimpozitare este de 2.443 lei, impozitul plus supraimpozitul va fi, ulterior, de 9.772 lei. Pentru un teren aflat în zona A, cu o suprafaţă de 905 mp, impozitul pe anul în curs, fără impozitare, este de 1.021 lei, iar după impozitare este de 4.087 lei“, spun pentru ZF repre­zen­tanţii Primăriei Mangalia.

Numărul celor care va trebui să plătească o supra­impozitare este de circa 400 de proprietari de clădiri şi terenuri, conform datelor primăriei.

Investiţiile private din ultimii ani au schimbat faţa sudului litoralului, proiecte precum Novum by the sea, hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic din staţiunea Olimp, deţinute acum de Mohammad Murad, au reuşit să atragă din ce în ce mai mulţi turiştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO