Eveniment

IFC ar putea prelua 3,5% din Banca Transilvania prin conversia obligatiunilor in actiuni

03.11.2009, 23:56 75

IFC (International Finance Corporation), divizia de investitii aBancii Mondiale, ar putea deveni unul dintre cei mai importantiactionari ai Bancii Transilvania (TLV), cu circa 3,52% din capital,daca va decide pana la finalul lunii noiembrie sa-si converteascain actiuni obligatiunile in valoare de 20 mil. dolari pe care ledetine din 2005.
Emisiunea de obligatiuni, in valoare totala de 25 mil. dolari,ajunge la maturitate in iulie 2010, cand este si ultima data candobligatiunile vor putea fi convertite in actiuni.
Potrivit unor surse din piata, IFC ar fi interesata sa intre inactionariatul Bancii Transilvania, in conditiile in care pretul deconversie de 1,5049 lei/actiune este cel mai mic de la emitereaobligatiunilor, in 2005. Anul trecut, pretul de conversie a fost decirca 3,6 lei/actiune, astfel ca IFC ar fi primit mai putin de 1,5%din actiunile bancii daca ar fi decis sa converteasca obligatiunilein actiuni la acea data.
Reprezentantii institutiei au evitat sa raspunda clar in aceastaprivinta. "In cazul IFC discutia este un pic mai ampla, pentru cane uitam intotdeauna la impactul de dezvoltare. Mai ales in cazulunei banci care este clientul nostru si cu care am lucrat mai multeproduse, in special pentru finantarea IMM-urilor din mai toatesectoarele", a declarat Ana-Maria Mihaescu, sefa misiunii IFC inRomania.
Cei mai mari actionari ai Bancii Transilvania sunt in prezent BERD,cu 15% din actiuni, Horia Ciorcila, cu circa 5% si SIF-urile, caredetin impreuna 14,6% din actiuni.

Principalii actionari ai TLV:
BERD 15%
Horia Ciorcila 5%
SIF Banat-Crisana 5%
SIF Oltenia 5%
SIF Moldova 3,9%
Robert Rekkers 0,8%
SIF Transilvania 0,6%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO