Eveniment

IGPR: Cazierul judiciar va fi eliberat în cel mult trei zile, fără plata timbrului fiscal

IGPR: Cazierul judiciar va fi eliberat în cel mult trei...

Autor: Gabriela Ghitcuta

08.07.2016, 11:02 246

"Pentru a se obţine un certificat de cazier judiciar în România, persoana fizică poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliţie în care există ghişeu de cazier judiciar, însoţită de actul de identitate aflat în termen de valabilitate şi chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Română.

În cazul persoanelor juridice, cererea-tip trebuie depusă prin reprezentant legal, "însoţită de dovada calităţii de persoană juridică, dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante, copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal, chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei".

Pentru românii care locuiesc în străinătate, cererile de eliberare cazier judiciar pot fi depuse prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României. Reprezentanţii acestor două instituţii sunt cei care eliberează adeverinţe, cu valoare juridică a unui certificat de cazier judiciar, după verificări în bazele de date.

Potrivit Poliţiei Române, certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult trei zile de la data solicitării, în situaţiile în care cererea este depusă în România.

Pentru solicitările depuse la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, "certificatul de cazier se eliberează în cel mult 30 de zile de la data depunerii, iar în cazul adeverinţelor, în termen de 10 zile de la data solicitării".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO