Eveniment

IGPR: Peste 100 de sancţiuni, date administratorilor de drumuri şi şoferilor în ultimele 24 de ore

IGPR: Peste 100 de sancţiuni, date administratorilor de...

Autor: Monica Moanea

06.01.2016, 15:18 127

În ultimele 24 de ore, peste 4.000 de poliţişti au acţionat în trafic cu 1.772 de mijloace auto pentru a preveni blocaje, înzăpeziri şi alte situaţii de risc.

Poliţiştii au aplicat 100 de sancţiuni contravenţionale, atât administratorilor de drumuri, pentru neîntreţinerea carosabilului, cât şi conducătorilor auto pentru nerespectarea regulilor de circulaţie în condiţii de iarnă (lipsă anvelope de iarnă, neutilizarea dispozitivelor omologate antiderapante), se arată în acelaşi comunicat.

Conform Poliţiei Române, în ultima zi, 11 persoane au fost salvate de la îngheţ, dupş ce au fost identificate şi transportate cu ambulanţa la centrele sociale.

În condiţiile în care vremea rămâne rece în toată ţara cu cod galben de ploi care va intra în vigoare miercuri la ora 18.00, şoferii sunt sfătuiţi să evite deplasarea în zonele aflate sub avertizare, să se informeze despre starea drumurilor, să circule cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să păstreze o distanţă mai mare în mers.

Poliţiştii vor efectua în continuare controale pentru a verifica dacă şoferii şi-au echipat maşina corespunzător sezonului de iarnă.

Conform Codului Rutier, şoferii care nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă pot primi între nouă şi 20 de puncte de penalizare şi amenzi între 945 şi 2.100 de lei, putând să le fie reţinut şi certificatul de înmatriculare a maşinii. După reţinerea certificatului, şoferii trebuie să meargă la Serviciul poliţiei rutiere, pentru a primi o adeverinţă cu care vor putea circula 15 zile, până vor echipa maşina cu anvelope de iarnă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO