Eveniment

IKEA recheamă încă un produs şi îndeamnă toţi clienţii care l-au cumpărat să nu îl mai folosească. ”Poate transmite substanţe chimice care depăşesc limitele”

IKEA recheamă încă un produs şi îndeamnă toţi...

Autor: Departamentul Economic

18.01.2020, 15:21 5834

IKEA îndeamnă toţi clienţii care au cana de voiaj Troligtvis marcată „Made in India” să nu o  mai folosească, în condiţiile în care rapoartele de testare recente arată că produsul poate transmite substanţe chimice care depăşesc limitele prescrise, informează compania. 

Compania solicită clienţilor care deţin această cană de voiaj să o returneze în orice magazin IKEA pentru rambursarea integrală a contravalorii acesteia.

IKEA a primit recent rapoarte de testare care arată că Troligtvis cana de voaj poate transmite cantităţi de ftalat de dibutil (DBP) care depăşesc limitele prescrise. De foarte mulţi ani, IKEA a decis să interzică utilizarea tuturor ftalaţilor în produsele care intră în contact cu alimentele şi, prin urmare, a oprit vânzarea acestei căni în timpul anchetei. Investigaţia a arătat că Troligtvis marcată „Made in India” poate fi afectată şi compania recheamă produsul chiar dacă riscul asupra sănătăţii este foarte scăzut.

Cana de voiaj TROLIGTVIS a fost pusă la vânzare în luna octombrie 2019.

Nu este necesară nicio dovadă a achiziţiei, cum ar fi bonul fiscal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO