Eveniment

Ikea "speră" să redeschidă într-o zi magazinele din Rusia

Ikea "speră" să redeschidă într-o zi magazinele din...

Autor: Mediafax

22.06.2022, 17:50 138

Grupul Ingka, care deţine magazinele Ikea, a declarat că speră să se întoarcă într-o zi în Rusia, dar că acest lucru nu este posibil în acest moment. 

Ikea operează încă 14 centre comerciale în Rusia, dar îşi analizează opţiunea pentru cele 17 filiale ale magazinelor de mobilă care sunt închise.

Săptămâna trecută, grupul a anunţat că va vinde fabrici, va închide birouri şi îşi va reduce forţa de muncă, deoarece nu vede nicio posibilitate de a relua vânzările în viitorul apropiat.

"Având o istorie îndelungată în Rusia, cu colegi extraordinari şi cu visul de a mobila casele multor ruşi, aceasta a fost o decizie dificilă pentru noi", a declarat miercuri Ingka Group într-un comunicat, potrivit Sky News.

"Rămânem cu speranţa că într-o zi, în viitor, vom putea readuce IKEA pentru numeroşii oameni din Rusia. Cu toate acestea, astăzi nu sunt îndeplinite condiţiile pentru acest lucru", a arătat compania.

Precizările au fost făcute după ce ministrul adjunct al Industriei şi Comerţului din Rusia, Viktor Evtukhov, a declarat pentru Rossiskaya Gazeta că el crede că, prin menţinerea deschisă a centrelor sale comerciale "Mega", Ikea lasă uşa deschisă pentru o revenire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO