• Leu / EUR4.9675
  • Leu / GBP5.7134
  • Leu / USD4.6709
Eveniment

Ilan Laufer demisionează din PSD: Reforma în acest partid a început cu un „CEx paralel”

Ilan Laufer demisionează din PSD: Reforma în acest...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

27.11.2019, 16:33 111

Ilan Laufer a anunţat că demisionează din PSD deoarece reforma în acest partid a început cu un „CEx paralel”. El consideră că lupta pentru reformarea formaţiunii este una care „a fost omorâtă încă din faşă”.

„Stimaţi membrii şi simpatizanţi PSD, stimaţi colegi. Doresc să vă mulţumesc pe această cale fiecăruia dintre dumneavoastră în parte pentru încrederea învestită în mine şi tot sprijinul acordat.Mă simţ onorat şi va sunt profund recunoscător. La fel ca mulţi dintre dvs, şi eu îmi doresc o reformă adevărată, reală şi serioasă în PSD”.

„Din păcate «la vremuri noi, tot noi», iar REFORMA din PSD a început cu un «CEX paralel» şi s-a încheiat cu un blitzkrieg pentru preluarea puterii în partid. La «CEX-ul paralel» s-au decis rezultatele «CEX-ului de ieri şi al congresului de mâine»”.

„În viziunea mea şi nu numai, «lupta» pentru reforma PSD-ului din interior a fost omorâtă încă din faşă. În aceste condiţii, azi am decis să părăsesc Partidul Social Democrat, implicit să renunţ şi la calitatea de membru al acestuia”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a preluat interimar şefia PSD, după ce Viorica Dăncilă a demisionat din funcţie, aproape de finalul unui CEx, marţi, care a durat aproximativ şase ore. Ciolacu a avut întâlniri informale, luni, înaintea Comitetului Executiv al partidului de marţi.

Pe 25 septembrie Ilan Laufer a informat-o pe Viorica Dăncilă că demisionează din funcţia de consilier onorific deoarece nu a fost invitat, în această calitate, să însoţească premierul la vizita în Statele Unite. Laufer spune că şeful Executivului nu s-a întâlnit cu el, în calitate de preşedinte al PSD SUA.

Pe 2 aprilie, Ilan Laufer, social-democratul refuzat în luna noiembrie a anului trecut, de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a fost ales lider al PSD, organizaţia SUA, au anunţat, marţi, într-un comunicat de presă reprezentanţii PSD Diaspora.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9675
Diferență: -0,0644
Ieri: 4.9707
Azi: 4.6709
Diferență: 0,1522
Ieri: 4.6638
Azi: 5.7134
Diferență: -0,3401
Ieri: 5.7329
Azi: 5.1538
Diferență: -0,0543
Ieri: 5.1566