• Leu / EUR4.7790
  • Leu / GBP5.6586
  • Leu / USD4.3101
Eveniment

Ilan Laufer demisionează din PSD: Reforma în acest partid a început cu un „CEx paralel”

Ilan Laufer demisionează din PSD: Reforma în acest partid a început cu un „CEx paralel”

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

27.11.2019, 16:33 91

Ilan Laufer a anunţat că demisionează din PSD deoarece reforma în acest partid a început cu un „CEx paralel”. El consideră că lupta pentru reformarea formaţiunii este una care „a fost omorâtă încă din faşă”.

„Stimaţi membrii şi simpatizanţi PSD, stimaţi colegi. Doresc să vă mulţumesc pe această cale fiecăruia dintre dumneavoastră în parte pentru încrederea învestită în mine şi tot sprijinul acordat.Mă simţ onorat şi va sunt profund recunoscător. La fel ca mulţi dintre dvs, şi eu îmi doresc o reformă adevărată, reală şi serioasă în PSD”.

„Din păcate «la vremuri noi, tot noi», iar REFORMA din PSD a început cu un «CEX paralel» şi s-a încheiat cu un blitzkrieg pentru preluarea puterii în partid. La «CEX-ul paralel» s-au decis rezultatele «CEX-ului de ieri şi al congresului de mâine»”.

„În viziunea mea şi nu numai, «lupta» pentru reforma PSD-ului din interior a fost omorâtă încă din faşă. În aceste condiţii, azi am decis să părăsesc Partidul Social Democrat, implicit să renunţ şi la calitatea de membru al acestuia”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a preluat interimar şefia PSD, după ce Viorica Dăncilă a demisionat din funcţie, aproape de finalul unui CEx, marţi, care a durat aproximativ şase ore. Ciolacu a avut întâlniri informale, luni, înaintea Comitetului Executiv al partidului de marţi.

Pe 25 septembrie Ilan Laufer a informat-o pe Viorica Dăncilă că demisionează din funcţia de consilier onorific deoarece nu a fost invitat, în această calitate, să însoţească premierul la vizita în Statele Unite. Laufer spune că şeful Executivului nu s-a întâlnit cu el, în calitate de preşedinte al PSD SUA.

Pe 2 aprilie, Ilan Laufer, social-democratul refuzat în luna noiembrie a anului trecut, de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a fost ales lider al PSD, organizaţia SUA, au anunţat, marţi, într-un comunicat de presă reprezentanţii PSD Diaspora.

CE SFATURI AI DA TÂNĂRULUI DE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

Principalele valute BNR - miercuri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7790
Diferență: 0,0084
Ieri: 4.7786
Azi: 4.3101
Diferență: 0,0139
Ieri: 4.3095
Azi: 5.6586
Diferență: 0,5169
Ieri: 5.6295
Azi: 4.4487
Diferență: 0,2456
Ieri: 4.4378