Eveniment

Iliescu: Au fost defecţiuni la bacalaureat. Pe vremea mea nota 10 era pentru Dumnezeu şi 9 pentru profesori

Iliescu: Au fost defecţiuni la bacalaureat. Pe vremea mea nota 10 era pentru Dumnezeu şi 9 pentru profesori

Autor: Mediafax

04.07.2011, 15:21 1843

Fostul preşedinte Ion Iliescu, a declarat, luni, că pe vremea sanota 10 era "pentru Dumnezeu" şi 9 era pentru profesori, elconsiderând că au fost "defecţiuni" în conceperea bacalaureatuluidin 2011 şi că PSD ar trebui să dea curs invitaţiei ministruluiFuneriu, dacă se doreşte o discuţie serioasă.

Întrebat cum comentează faptul că sunt licee unde niciun elevnu a promovat examenul de bacalaureat, Ion Iliescu a răspuns că"este greu să dai o caracterizare generală". "E preocupant acestlucru şi asta merită o analiză pe ansamblu, să vedem în ce măsurăacest mod de a concepe bacalaureatul este adecvat, este potrivit,pe urmă analize aplicate pe şcoli, pe centre şcolare şi văzut caresunt defecţiunile. Este descuranjant şi pentru corpul didactic şipentru copii", a arătat acesta.

Chestionat, înainte de şedinţa BPN al PSD, despre acest subiect,Iliescu a spus că, pe vremea sa, nota 10 "nu se dădea la oricine":"Era chiar teoria unora că 10 înseamnă perfecţiunea, asta aparţinelui Dumnezeu, 9 e notă la nivel de profesor, (...) deci nota 8 erao notă de vârf pentru un elev, aşa încât mediile noastre, chiar aşefilor de promoţii, faţă de mediile unora de astăzi, care merg înjur de 10, 9, (...) nu cred că reprezintă pe plan calitativ ocreştere faţă de potenţialul nostru".

Ion Iliescu a mai spus că această situaţie este cauzată şi defenomenul "diluării". "Eu aparţin unei generaţii când liceenii,absolvenţii erau probabil 10 la sută dintr-o generaţie, acumacoperă foarte mult. Deci asta a dus la diluare. Liceele dinCapitală de băieţi şi de fete se numărau pe degete. Deci era oselecţie foarte severă, după învăţământul primar, cum era atunci,spre învăţământul gimnazial şi, mai ales, după capacitate, latreapta liceală pătrundeau mult mai puţini", a menţionat el. Citiţimai multe comentarii ale fostului preşedinte Ion Iliescu pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO