Eveniment

Iliescu: Nu am fost duşmanul politic al Regelui Mihai

Iliescu: Nu am fost duşmanul politic al Regelui Mihai

Foto: Mihai Spiridonica

Autor: Alina Novaceanu - Mediafax

25.10.2011, 12:15 875

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, marţi, că discursul Regelui Mihai din Parlament a fost constructiv şi util şi a apreciat, în legătură cu absenţa de la şedinţa solemnă a unor oficialităţi, că fiecare îşi judecă cum crede mai bine paşii.

"Discursul a fost constructiv şi util", a spus Ion Iliescu, arătând că acest moment era util şi necesar.

În legătură cu absenţa unor oficialităţi şi a Patriarhului BOR de la şedinţă, Iliescu a apreciat: "Fiecare judecă cum crede mai bine paşii şi prezenţa".

El a spus că niciodată nu a fost duşmanul politic al Regelui Mihai şi a explicat că el a făcut un act de reconciliere cu Regele şi cu Casa Regală, scrie Mediafax.

"Am făcut un act fundamental de reconciliere cu Regele şi Casa Regală de intrare în normalitate, normalitate care s-a reflectat şi prin acest moment care era util şi necesar", a afirmat Iliescu.

El a adăugat că punerea în aplicare a mesajului de solidaritate al Regelui Mihai ţine de maturitatea societăţii şi a forţelor politice.

"Din păcate, noi în loc să progresăm, am regresat. Anii '90 au fost ani de mare încordare, însă nu lipsiţi de dialog. Simbolurile acestei confruntări în anii '90 erau doi- eu şi domnul Coposu, care ne aflam într-o contradicţie permanentă, dar ne respectam reciproc şi totdeauna găseam calea contractelor, înţelegerii, dialogurilor", a precizat fostul şef de stat.

Ion Iliescu a amintit şi momentul din 1995 de la Snagov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO