Eveniment

Imaginile cu primul român vaccinat vor fi difuzate în direct

Imaginile cu primul român vaccinat vor fi difuzate în...

Autor: Laura Buciu

20.12.2020, 14:38 132

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 va transmite în direct, în 27 decembrie, imaginile cu primul român vaccinat împotriva SARS-CoV-2, a declarat, duminică, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a spus, la DIGI 24, că în 27 decembrie, ziua când vor fi vaccinaţi împotriva coronavirusului primii români, trebuie să fie una normală, să nu se creeze spectacol, deşi este un „moment istoric”.

„Lucrurile trebuie privite într-o normalitate. Nu trebuie să creăm spectacol. Sigur că este un moment istoric. Omenirea se află la mai bine de 100 de ani de la pandemia extrem de gravă care a făcut milioane de victime, pandemia de AH1N1, din 1918, Gripa Spaniolă. (...) Oamenii vor vedea o speranţă care ne creează o premisă de a ne reîntoarce la normalitate şi la viaţa noastră (...) şi ne dorim ca acele materiale şi acele imagine să fie una de normalitate”, a spus colonelul dr. Gheorghiţă.

Acesta afirmă că se va încerca transmiterea online a momentului cu primii vaccinaţi, care vor fi, indiscutabil, din rândul cadrelor medicale.

„Ceea ce vă pot spune despre România este faptul că vom încerca să transmitem în direct imaginile din acele unităţi sanitare, sigur, respectând măsurile sanitare de protecţie împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 şi aceste materiale, cadre video care să fie aduse în faţa opiniei publice. Încercăm să fim pe picior de egalitate şi sperăm să reuşim cu toate ţările care au demarat acţiunea de vaccinare sau urmează să demareze”, a mai spus col. dr. Gheorghiţă.

România este pregătită, în momentul de faţă, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO