Eveniment

IMM Leasing a fost publicat vineri în Monitorul Oficial. Firmele mici şi mijlocii îşi pot cumpăra echipamente şi utilaje în leasing, cu finanţări garantate de stat

IMM Leasing a fost publicat vineri în Monitorul Oficial....

Autor: Adelina Mihai

25.07.2020, 09:30 8976

Firmele mici şi mijlocii îşi pot cumpăra echipamente şi utilaje în leasing, cu finanţări garantate de stat, după ce programul guvernamental IMM Leasing a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial. Valoarea finanţărilor din program este de maximum 5 milioane de lei.

Antreprenorii care vor să-ţi cumperi echipamente sau utilaje noi sau second-hand, trebuie să ştie că există un program guvernamental prin care statul garantează achiziţia acestora, în leasing.

Programul IMM Leasing a fost publicat vineri în Monitorul Oficial şi oferă antreprenorilor garanţii pentru credite cu o valoare maximă de 5 milioane de lei.

Garanţia acordată de stat este de 80% pentru achiziţia de echipamente IT şi de 60% pentru utilaje sau vehicule de transport de marfă sau persoane.

Dumitru Nancu, directorul FNCGIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii), instituţie care gestionează IMM Leasing, spune că porgramul sprijină firmele româneşti.

„Pentru echipamente, 5 milioane, pe o perioadă de 5 ani de zile. Dobânda este subvenţionată în proporţie de 50% de către Guvernul României, cu avans 0%, ceea ce e unic. Nu cred că mai există leasing cu avans 0%”, a declarat acesta.

„Vă dau un exemplu pe IMM Leasing. Ştiţi că firmele româneşti, ca să participe la o licitaţie pentru drumuri, pentru poduri, aveau nevoie de utilaje? De unde să le ia? Ei, prin acest program vine guvenrul si spune: încurajăm să îţi iei echipamente şi second hand, cu 50%, ca să poţi să participi la licitaţie. Pentru aceste firme am făcut acest program”, a mai spus Dumitru Nancu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO