Eveniment

IMM-urile au închiriat în nouă luni 46% din spaţiile de birouri locale

IMM-urile au închiriat în nouă luni 46% din spaţiile...

Autor: Cristina Bellu

12.12.2018, 00:05 131

Întreprinderile mici si mijlocii (IMM) reprezintă unii dintre cei mai dinamici consumatori de spaţii în imobilele de birouri de pe piaţa locală, astfel că firmele cu până în 250 de angajaţi au tranzacţionat în primele trei trimestre ale anului spaţii cu suprafeţe care ajung la 2.500 de metri pătraţi, echivalentul a 46% din piaţa spaţiilor de birouri din România, potrivit unei analize realizate de ESOP Consulting.

Motorul l-a reprezentat segmentul companiilor medii, cu 50-249 angajaţi, care au închiriat 114.367 metri pătraţi, reprezentând 83% din suprafaţa închiriată de IMM-uri. „Piaţa este echilibrată în ceea ce priveşte volumul de spaţii închiriate de IMM-uri şi companii mari. Cele mai puternice segmente, care închiriază cele mai multe spaţii de birouri, sunt companiile medii care au între 50 şi 249 angajaţi şi companiile mari, cu peste 250 angajaţi”, spune Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting, CORFAC International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO