Eveniment

Imobiliarium: 60% dintre dezvoltatori cred că preţurile locuinţelor vor creşte în următorul an, şi doar 10% se aşteaptă la scăderi

Imobiliarium: 60% dintre dezvoltatori cred că preţurile...

Autor: Alex Ciutacu

11.10.2019, 15:54 403

Un număr de 6 din 10 dezvoltatori imobiliari consideră că preţurile locuinţelor vor cunoaşte o creştere în următorul an, în timp ce doar 10% din total consideră că preţurile ar putea înregistra o tendinţă de scădere, potrivit unui studiu realizat în cadrul târgului Imobiliarium, un eveniment dedicat sectorului rezidenţial, organizat de Universum Events.

În aceeaşi statistică, 30% dintre respondenţi susţin că preţurile ar putea stagna.

Potrivit acestora, cele mai mari impedimente întâlnite de la lansarea în România au fost, de-a lungul timpului, birocraţia şi lipsa forţei de muncă, urmate îndeaproape de evoluţia imprevizibilă a factorilor externi, precum programul Prima Casă, finanţarea, accesibilitatea mijloacelor de transport.

Imobiliarium, expoziţia imobiliară cu cel mai mare număr de dezvoltatori – expozanţi, prezintă la ediţia din acest weekend circa 90 de ansambluri rezidenţiale, ale căror locuinţe însumează peste 1 milion de metri pătraţi. Totodată, Imobiliarium Băneasa reuneşte pentru prima dată toate tipurile de case şi apartamente inteligente existente în România.  

„Oferta acestei ediţii Imobiliarium va acoperi cea mai diversificată gamă de locuinţe de până acum. Vizitatorii pot prospecta toate tipurile de case şi apartamente inteligente, de la conceptul de case verzi, la proiectele rezidenţiale dezvoltate cu infrastructură completă, proiecte mixte - business şi rezidenţial -, case active sau clădiri ce promit o combinaţie fantastică între vechi şi nou, toate aflate în cele mai râvnite zone din Capitală şi împrejurimi”, spune Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO