Eveniment

Impetum Group pune pe masă marţi, 13 iunie 2023, rezultatele celui mai recent studiu Confidex, care aduce surprize privind gradul de optimism al managerilor români în primul semestru al anului. Cine participă la dezbatere?

Impetum Group pune pe masă marţi, 13 iunie 2023,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.06.2023, 17:14 181

Costin Borc (SNEF), Mihai Bordeanu (Dacia România), Tiberiu Moisă (Banca Transilvania) şi Andrei Cionca (Impetum Group) sunt speakerii care vor dezbate marţi, pe 13 iunie 2023, rezultatele celui mai recent studiu Confidex care măsoară încrederea managerilor români în economie în primul semestru al anului 2023. Evenimentul are loc la BT Stup, începând cu ora 10, aceasta fiind prima dezbatere Confidex organizată în format fizic, cu public, în sală.

Cel mai recent studiu Confidex arată că, după pandemie, conflictul din Ucraina, crizele din energie şi cea a materiilor prime, deşi există încă multă incertitudine în economie, managerii se declară din ce în ce mai optimişti şi mai relaxaţi, semn al unei maturităţi şi al unor lecţii învăţate din experienţele ultimilor trei ani. Indicele Confidex a atins astfel cel mai mare nivel de până acum, respectiv 50,2. Indicele Confidex este construit din agregarea a 29 de itemi şi măsoară pe o scară de la 0 la 100 de puncte încrederea în economie a managerilor şi antreprenorilor români.

Aceştia au mai multă încredere în forţele proprii, sunt mai rezilienţi în faţa impredictibilităţii, angajează mai mult şi au încredere în creşterea investiţiilor publice şi private şi în evoluţia bursei.

„Pare că avem un fundament foarte bun de creştere deoarece, până la urmă, de la încredere porneşte totul”, spune Andrei Cionca, CEO Impetum Group.

Alături de el, marţi, vor mai dezbate rezultatele studiului Costin Borc, director în cadrul grupului SNEF pentru Africa şi Europa Centrala şi de Est, Mihai Bordeanu, country manager la Dacia România, şi Tiberiu Moisă, director general adjunct la Banca Transilvania. Dezbaterea face parte din demersul Confidex, cel mai amplu studiu pro-business din România creat de Impetum Group şi devenit o voce a mediului de business.

Pornit ca un demers ce voia să urmărească evoluţia încrederii managerilor români în economie în perioada pandemiei, de la lansarea sa, în 2020, Confidex a continuat să ofere insight-uri valoroase pe parcursul acestor contexte economice cu care societatea nu s-a mai confruntat până acum. Amploarea pe care Confidex a câştigat-o în ultimii ani se datorează în mare parte comunităţii de antreprenori, manageri, specialişti în economie care au contribuit atât la colectarea percepţiilor, cât şi la descifrarea lor.

Studiul Confidex S1/2023 acoperă un eşantion de aproximativ 500 de companii din top 6 categorii de sectoare economice contribuitoare la PIB: agricultură; industrie şi energie electrică; construcţii; comerţ; transport, distribuţie, depozitare; servicii. La studiu au răspuns doar CEOs şi manageri C-level, iar dintre companiile vizate, 75% au peste 1 milion de euro cifră de afaceri şi 31% peste 5 milioane euro cifră de afaceri.

Ziarul Financiar este partenerul media al evenimentului şi va transmite live discuţia de pe 13 iunie 2023. Locurile în sală sunt limitate motiv pentru care este nevoie de înscriere în prealabil la adresa confidex@impetumgroup.com. Evenimentul se va desfăşura între 10:00 şi 12.00.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO