Eveniment

În această seară are loc Gala ZF 21 de ani. 30 de ani de business, 30 de ani de capitalism în Europa de Est. Polonia şi Cehia au câştigat cel mai mult. Unde este astăzi România şi unde merge?

În această seară are loc Gala ZF 21 de ani. 30 de ani...
21.11.2019, 00:08 1698

În această seară Ziarul Financiar celebrează, la împlinirea a 21 de ani, 30 de ani de business, 30 de ani de capitalism şi 30 de ani de antreprenoriat în România. În 1990, România avea un PIB per capita apropiat de Polonia, Ungaria şi Cehia, însă astăzi este pe ultimul loc din regiune, depăşind doar Bulgaria. Situaţia este valabilă şi la salariul net sau salariul minim, iar evaluând nivelul exporturilor avem şi explicaţia. Marea întrebare este cum conectăm businessul românesc în următoarele decenii la pieţele internaţionale, cum modernizăm România. Drumul spre Vest al economiei româneşti poate fi ghidat de exemplul Poloniei, unde un economist de renume, Witold Orlowski, a scris cartea „Va ajunge Polonia Germania?“. El va vorbi la gală în această seară. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO