Eveniment

În Cluj-Napoca nu se vor organiza focuri de artificii de 1 Decembrie în semn de respect faţă de victimele de la Colectiv

În Cluj-Napoca nu se vor organiza focuri de artificii de 1 Decembrie în semn de respect faţă de victimele de la Colectiv

Autor: Szasz Jutka, Vasile Măgrădean

12.11.2015, 16:45 607

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că în acest an nu vor fi organizate focuri de artificii de 1 Decembrie.

"Am decis să nu mai fie organizate focuri de artificii de 1 Decembrie, ca o formă de respect, compasiune şi solidaritate cu victimele de la clubul Colectiv şi cu familiile lor. Este o chestiune de bun-simţ să anulăm focurile de artificii în condiţiile în care, din nefericire, ne mai mor tineri în urma acestui tragic eveniment. Vom analiza într-o şedinţă viitoare a Consiliului Local posibilitatea legală ca banii aferenţi costurilor artificiilor să fie direcţionaţi către sprijinirea victimelor sau a familiilor acestora", a spus Boc.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca, suma alocată pentru focurile de artificii care urmau să aibă loc în seara de 1 Decembrie în Piaţa Avram Iancu era de aproximativ 40.000 de lei.

De asemenea, a fost anulată şi retragerea cu torţe care trebuia să aibă loc în aceeaşi seară, organizată de militarii Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

De 1 Decembrie, Prefectura Cluj şi Divizia 4 Infanterie "Gemina" vor organiza, de la ora 12.30, o ceremonie de depunere de coroane de flori în Piaţa Avram Iancu, urmată de o paradă militară cu efective şi tehnică.

De asemenea, la Opera Naţională va avea loc, de la ora 14.00, a doua ediţie a spectacolului "Copiii sărbătoresc Marea Unire", organizat de Prefectură şi ISJ Cluj.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 13 zile de la tragedie au decedat alte 26 de persoane, numărul victimelor ajungând, joi, la 53.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 37 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă opt au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia şi unul în Franţa.

MonitorulPartidelor CCR, şah la Guvern
AFACERI DE LA ZERO