Eveniment

In goana dupa bani, Fiscul a blocat 250.000 de conturi

In goana dupa bani, Fiscul a blocat 250.000 de conturi
19.04.2010, 23:01 64

Fenomenul blocarii conturilor bancare de catre Fisc pentrurecuperarea taxelor de la contribuabili a luat amploare in primultrimestru: peste 240.200 de conturi au fost poprite in primultrimestru, cu 33% mai mult decat in aceeasi perioada a anuluitrecut, potrivit datelor furnizate de Agentia Nationala deAdministrare Fiscala (ANAF).

In 2009, conturile a aproape 894.000 de contribuabili au fostblocate pentru ca acestia inregistrau datorii nestinse labuget.

Fiscul incearca sa forteze si contribuabilii cu datorii mici lastat sa-si plateasca debitele, prin blocarea conturilor bancare sisechestre pe bunuri, in conditiile in care veniturile la buget scadfara ca autoritatile sa aiba capacitatea de a reduce sicheltuielile in acelasi ritm.

Valoarea medie a unei datorii in contul careia s-a luat masurapopririi contului a scazut insa in conditiile in care se incearcasi recuperarea creantelor mai mici. In judetul Brasov, de exemplu,directia de taxe si impozite a blocat in primele trei luni din 2010aproape 6.700 de conturi, cu 18% mai mult decat in aceeasi perioadaa anului trecut.

Valoarea debitelor executate prin poprirea conturilor a scazutinsa cu 27%, pana la 86,9 mil. lei. Astfel, valoarea medie acreantelor datorate de un debitor al carui cont a fost blocat s-ainjumatatit, pana la circa 12.000 de lei. Cea mai mare parte dincreantele pe care statul le are de recuperat sunt restanteapartinand companiilor.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: