Eveniment

În perioada stării de alertă, deciziile de restricţie le ia Comitetul pentru Situaţii Speciale

În perioada stării de alertă, deciziile de restricţie le ia Comitetul pentru Situaţii Speciale

Autor: Adrian Bujoaică

10.05.2020, 14:12 1251

În perioada stării de alertă, deciziile de restricţie le ia Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă(CNSSU), din care fac parte Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, SRI, SPP şi STS.Deciziile nu mai pot fi luate prin ordonanţe militare.

„Deciziile şi măsurile sunt luate de comitetele pentru gestionarea Situaţiilor de Urgenţă care sunt fie de nivel naţional, un comitet interministerial care cuprinde Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, şi la nivel judeţean”, a spus, pentru MEDIAFAX, acocatul Codrin Ţarălungă.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va putea propune orice măsură care trebuie să fie luată pentru evitarea extinderii epidemiei de coronavirus.

„În mod direct, nu, ca interdicţie de a nu părăsi localitatea nu, dar pot fi adoptate alte măsuri care să conducă, implicit, imposibilitatea deplasărilor”, a adăugat sursa citată.

Avocatul Codrin Ţarălungă susţine că Guvernul va merge pe recomandări şi nu pe obligaţii în ceea ce priveşte deplasarea românilor. Fără o lege votată de parlament, pe timpul stării de alertă, Guvernul nu poate interveni în drepturile fundamentale ale omului.

Din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă fac parte Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării dar şi instituţii precum SRI, STS sau SPP.

România va intra, ăn 15 mai, în stare de alertă.

MonitorulPartidelor CCR, şah la Guvern
AFACERI DE LA ZERO